Žít zdravěji znamená žít lépe.

Operace kloubů nemusí být jediným řešením


V lidském těle se nachází přibližně 200 kloubů, od nejmenších (např. mezi články prstů) až po velké, tzv. "nosné", na nichž spočívá největší hmotnost těla (kyčelní, kolenní).


Přitom první náznaky jejich opotřebování, jako například bolest kloubů, začínají už po 20. roku našeho života. Je však důležité,jak se k tomuto faktu postavíme, jestli důkladnou, dlouhodobou prevencí prodloužíme jejich funkčnost, anebo budeme čekat kdy skončíme na operačním stole...

 

K nejúčinnějším preventivním opatřením patří zejména pravidelný a přiměřený pohyb a správná životospráva. Nejen nadváha, nebo obezita patří k významným rizikovým faktorům, ale také potrava chudá na C vitamín a minerální látky (zejména vápník). Je však nejvhodnější, když denně přijímáme komplex antioxidantů, které likvidují volné radikály. Vědecky je totiž dokázáno, že tyto poškozují zdravé buňky kloubových struktur a urychlují “stárnutí“ kloubů. Významnou látkou pro klouby je hyaluran (mukopolysacharid), který se v těle tvoří, avšak jeho tvorba klesá věkem, jako i vlyvem různých škodlivin, které se do organismu dostali. Je přitom klíčovou látkou (spolu s vitamínom C) pro tvorbu kolagenu a udržení správné vlhkosti v kloubech.


Dobrou zprávou je, že je součástí výživového doplňku FLEX CARE, kde v synergii s dalšími složkami tvoří významný komplex kloubové výživy pro správnou funkčnost našich kloubů.