Žít zdravěji znamená žít lépe.

Co dětem „naordinovat“ se začátkem školního roku?


Zda se to nám dospělým, ale hlavně dětem, líbí nebo ne, začátek nového školního roku už klepe na dveře. Pro mnohé rodiny návrat do školy představuje velmi stresující období. Jako děti na nový školní rok připravit?


Důležitý je vitamín B


V první řadě by jsme neměli o škole hovořit jako o nějakém strašáku, nebo dokonce se ním vyhrážet. Právě naopak, je potřebné postupně děti navykat (aspoň několik dní před nástupem do školy) na správný spánkový režim,protože ten je přes prázdniny většinou benevolentnější. Zároveň dbát na to, aby děti přijímali dostatek vitamínů skupiny B, které celkově upokojují nervový systém. 

 

Děti a nemoci


Se začátkem školy děti přichádzejí do většího kolektivu, co samozřejmě znamená i zvýšené riziko možných onemocnění. Imunitní systém je sice posílený sluncem a oddychem, ale i přesto se může dítě lehce infikovat. Hlavně,když se v kolektivu vyskytne nedoléčené dítě anebo dítě, které je v inkubační době onemocnění (a tedy se ještě nemuselo u něho projevit). 

Na jaké přípravky se zaměřit?


Jistotou je podávat dětem kvalitní přírodní antioxidační komplex jako součást snídaně. Začít je vhodné už pár dní před začátkem školy (pokud jste tak během celých prázdnin nedělali). V tomto komplexu by měl mít zastoupení (kromě zmiňovaných béček) i vitamín C, vitamín D a zinek jako nejsilnější stimulátory imunity.


Co je při jejich výběru důležité?


musí být přírodní – tedy nevyráběné v laboratořích, aby obsahovali všechny přirozené složky.

širokospektrálně – měli by zohledňovat nejen potřeby imunitního systému, ale podporovat i růst, vývin a lepší adaptaci na stres a pravidelné povinnosti

je potřebné je užívat pravidelně, aby měli skutečný efekt, jednorázové pokusy nemají smysl

měli by mít příjemnou chuť a vůni, aby je děti rádi užívali, těšili se na svoji ranní dávku, která se tak stane příjemnou součástí jejich ranního rituálu


Na co při výběru vitamínových doplňků pro děti dávat pozor si napíšeme v dalším článku. Nezapomeňte ale, že se začátkem nového školního roku budeme mít akci: Back2School (kombinace For Woman a Happy Kids) se slevou 3 eura, protože zdravé dítě a vitální matka je ideální kombinace v tomto stresovém období.