Žít zdravěji znamená žít lépe.

JARNÍ OČISTA

PODOBNĚ JAKO PŘÍRODA, I NAŠE TĚLO POTŘEBUJE NA JARO „RESTART“


Podobně jako příroda, i naše tělo potřebuje na jaře „restart“. Jarní období přináší prudší změny atmosférického tlaku, mnoho alergenů z kvetoucí přírody a nastupuje po obdobích, chudších na sluneční světlo (podzim, zima), během kterých častěji překonáváme virózy, resp. různé bakteriální infekce. Takže náš organismus je oslaben, potřebuje velkou dávku antioxidantů a pokud mu je nedodáme, přihlásí se únava. Nejúčinněji působí proti únavě vitamíny skupiny B v synergii s hořčíkem, z rostlinných extraktů je ale zejména ženšen, zelený čaj či zrna zelené kávy. K odstranění únavy je účinný i výtažek z listů Ginkga dvoulaločného (ginkgo biloba) či koenzym Q10, který působí v „továrně na výrobu energie“ v každé buňce našeho těla (v mitochondriích). Pokud je koncentrace potřebných antioxidantů v organismu snížena, navzdory přijatým kaloriím pociťujeme deficit energie. Všechny zmíněné složky obsahuje výživový doplněk VIANUTRA – ENERGY BOOST, ale aby taková posila pro organismus byla plně účinná, měla by následovat až po „jarní očistě“. Začít bychom tedy měli pročištěním celého trávicího traktu, posílením střevního mikrobiomu a stimulací detoxikačních procesů organismu. Synergie všech těchto procesů zaručí, že náš „restart“ bude aktivní a účinný.

CHLORELA, SPIRULINA, ACEROLA poskytuje tělu chlorofyl, který má na lidský organismus silný detoxikační vliv. Podporuje vznik chelátů – molekul, které ve střevě na sebe navazují těžké kovy, eliminují je z organismu a brání jejich ukládání ve tkáních. Vláknina v chlorele zlepšuje vyprazdňování, kontrakce svaloviny střev a tím snižuje reabsorpci toxinů zpět do krevního oběhu. Chlorela i spirulina jsou bohaté na vitamíny a minerální látky. Acerola je bohatým přírodním zdrojem vitamínu C. Mimořádně důležitou částí trávicího traktu v procesech „jarní očisty“ je střevo, přesněji kvalita střevního mikrobiomu. Dostatečná koncentrace probiotických kmenů je jistota zdraví gastrointestinálního traktu, ale také základ imunity organismu. Doplnění nejvýznamnějších probiotik poskytne výživový doplněk PROBIOTICS PREBIOTICS ENZYMES. Jedná se o unikátní kombinaci tří složek, které pracují ve vzájemné synergii. Sestávají z devíti nejvýznamnějších probiotických kmenů (Probiotic MIX Tyndal 100B/50 miliard CFU v jedné kapsli), z prebiotika inulinu, který zajišťuje životaschopnost střevního mikrobiomu a patentované směsi DigeZyme, která obsahuje 5, pro trávení nejdůležitější. Jeho užívání přináší několik benefitů - úpravu trávení a vstřebávání živin, podporu pravidelného vyprazdňování, prevenci rakoviny tlustého střeva či podporu udržování správné hmotnosti.

Hovoříme-li o podpoře detoxikačních procesů těla, nesmíme zapomenout na naše játra, která kromě jiných funkcí, má primární postavení v procesech detoxikace. Doplněk stravy LIVER CARE je kombinace tří účinných látek na ochranu a podporu zdraví jater. Výtažek z Ostropestřce mariánského (Sylimarin), s protizánětlivým, regeneračním a detoxikačním účinkem na buňky jater je doplněn extraktem z kořene pampelišky a přírodním antioxidantem astaxanthinem, který dotváří protizánětlivé, detoxikační a imunostimulační působení přípravků LIVER CARE. Jeho užívání vede nejen k regeneraci jaterních buněk, ale zároveň ik podpoře tvorby žluči a úpravě více metabolických parametrů, zejména v rámci tvorby cholesterolu.