Žít zdravěji znamená žít lépe.

ÚSPĚŠNÝ START DO NOVÉHO ŠKOLSKÉHO ROKU

HAPPY KIDS – VÝŽIVOVÝ DOPLNEK PRO VŠESTRANNOU PODPORU DĚTSKÉHO ORGANISMU


Letní prázdniny skončily a děti znovu usedly do školních lavic. Rodiče se těší na chvilku času pro sebe a děti na své spolužáky. Spolu s tím se ale může objevit i úzkost či smutek z konce prázdnin a stres s nadcházejících povinností. Tyto faktory, společně s přicházejícím podzimním počasím, pak mohou vést k nachlazení provázenému rýmou, kašlem a zvýšenou teplotou. Ve velkém kolektivu dětí se nachlazení navíc rychle šíří a imunitní systém si s ním nemusí stoprocentně poradit. Je tedy vhodné imunitu dětí podpořit a ulevit jim tak od zbytečného trápení. A jak jinak, než přírodní cestou?

HAPPY KIDS – doplněk stravy pro všestrannou podporu dětského organismu

Tento komplex přírodních látek obsahuje široké spektrum vitaminů, minerálů a stopových prvků, které jsou nezbytné pro celkové fungování vnitřního prostředí organismu. Konkrétně se jedná o vitaminy rozpustné v tucích (vitamin A, E a D3) a vitaminy rozpustné ve vodě (vitamin C a vitaminy B komplexu). Z minerálů a stopových prvků jsou zde obsaženy vápník, hořčík, zinek, selen, mangan, chrom, draslík a jód. Kromě těchto prvků jsou v produktu HAPPY KIDS posilující látky jako cholin, inozitol, PABA, lutein, koenzym Q10, bioflavonoidy, spirulina, lucerna, brokolice a kolagen.

Vitaminy získaly svůj název od slova “vital”, tedy životně důležitý. Jedná se totiž o látky, které si až na výjimky neumí naše tělo vytvořit samo a proto je nutné je přijímat ve stravě. Každý jednotlivý vitamin ma svou jedinečnou funkci a vitaminy se mezi sebou i navzájem doplňují. Například vitamin E je významným antioxidantem, který vychytává takzvané volné radikály, které poškozují buněčné membrány. Následně se této pohlcené částice musí zbavit, aby mohl vychytávat další a další volné radikály, a k tomu slouží vitamin C. To však není jeho jediná funkce. Vitamin C tělo potřebuje pro tvorbu kolagenu, který zajišťuje pevnost a pružnost našich cév či kůže, nebo se podílí na tvorbě bílých krvinek. Právě bílé krvinky jsou významnou složkou našeho imunitního systému a podílejí se na likvidaci bakterií, virů či parazitů, jsou součástí alergické reakce nebo mají schopnost tvořit protilátky a vytvářet tak obranyschopnost organismu.

Minerály jsou pro naše tělo stejně důležité jako vitaminy a také je můžeme rozdělit do dvou skupin – makroprvky, které naše tělo potřebuje ve vyšším množství (například vápník), a mikroprvky, které naše tělo nepotřebuje v takové míře (například jód). Právě nedostatkem jódu ale naše populace často trpí. Je nezbytný pro správnou funkci štítné žlázy, která má vliv naprosto na celý organismus. Ovlivňuje náš imunitní systém, naši hmotnost, metabolismus, náladu a mnohé další. K její správné funkci přispívá i selen, který navíc zajišťuje správnou funkci pohlavního systému (zejména u chlapců), což bude mít příznivý dopad v jejich pozdějších letech. Mangan bude podporovat růst a vývoj, stejně jako chrom, který navíc napomáhá i při astmatu.


O vitaminech a minerálech je ale na blogu poměrně hodně informací, a proto se nyní pojďme podívat na doplňkové látky v produktu HAPPY KIDS:

Cholin je stavební látkou pro neuromediátor acetylcholin, který zajišťuje přenos nervového vzruchu a tedy komunikaci mezi buňkami. Navíc napomáhá využívat tuky v organismu, čímž zabraňuje hromadění cholesterolu, a tak se děti mohou již od útlého věku chránit před aterosklerózou. Má i ochranný vliv na játra před různými toxiny.

Inozitol se nachází v membránách buněk v mozku, srdci, svalech či kostech. Zajišťuje komunikaci mezi buňkami, dokáže zvyšovat citlivost k inzulinu, díky čemuž můžeme bojovat proti vzniku cukrovky.

Lutein je rostlinné barvivo hromadící se v oční sítnici. Zde chrání buňky před poškozením slunečním světlem a brání vzniku šedého zákalu či jiných degenerativních očních chorob.

Koenzym Q10 v těle dokáže tvořit energii a má antioxidační účinky. Navíc má obrovský pozitivní vliv na kardiovaskulární systém, kdy chrání před vysokým tlakem, nepravidelným tepem i krevními sraženinami.

Bioflavonoidy jsou skupinou antioxidantů, které synergicky působí s vitaminem C – v organismu jej chrání, podporují jeho činnost a zvyšují jeho vstřebatelnost.

Lucerna , neboli Tolice vojtěška, je bylinou, která stejně jako cholin chrání organismus před vznikem aterosklerózy. Navíc pomáhá při zánětech močového systému nebo působí preventivně proti vzniku cukrovky.

Brokolice napomáhá zlepšovat trávení a podporuje metabolismus, díky čemuž zlepší využití všech přijatých látek. Navíc napomáhá při obnově sliznic, které jsou často vstupní branou různých infekcí.

Přípravek HAPPY KIDS je tak skutečně všestranným pomocníkem pro podporu zdraví našich nejmenších. Je určen pro děti od 5 let, jeho tekutá forma užívání navíc zajistí jeho snadný příjem a doplnění pitného režimu.